Man behöver inte hitta tonvis med statistik för att se på företagsmarknaden vilka företag som startas upp. Vilka företag som passar som första företag skiljer sig från år till år, precis som mode kommer och går.

Ölbryggning

Sverige har blivit en ölland igen! Vi har i många år varit en vinland men nu börjar vi bli ölets land. Det har aldrig funnits så många mikrobryggerier i landet. Varenda person kan lära sig att brygga öl och få sin egen personliga stil och smak på brygden. För att starta ett bryggeri krävs lite kapital för all utrustning och tillstånd.

Det kan dock vara svårt att komma in på marknaden eftersom vi just nu simmar i ölsorter. Man behöver lägga mycket arbete på marknadsföring och besöka ölmässor runt om i världen. Och visst, det är hårt arbete, men det låter ganska kul också!

Städföretag

I storstäderna har det blivit populärt att starta företag som sysslar med kontorsstädning. Det finns så många kontor och kontorhotell runt om i staden och ingen anställd vill ha ett dammsugningsschema som de måste följa. Städfirmor har förstås blomstra sedan RUT-avdraget blev så gynnsamt för konsumenten. Sedan 1 januari i år har dock avdraget sänkts men man får fortfarande göra avdrag upp till 25 000 kronor per år och 50 % av maxkostnaden.

Mobila tjänster

Allt som har med mobilen att göra är en affärsidé idag. Molntjänster av alla dess slag, appar som hjälper dig att träna/äta/hitta/resa/chatta/betala går alltid hem. Eftersom det enda man lägger ned är tid, är uppstartskostnaden väldigt liten. Man kanske behöver lite utbildning eller behöver en bra dator men utöver det levereras allt över internet så det är ett billigt sätt att starta sitt första företag. Man måste bara komma på en bra affärsidé.

rnn.yqe.