Företagets webbplats ska ofta fylla flera funktioner. Till exempel presentera erbjudanden, förklara verksamheten och förse besökaren med kontaktuppgifter. Det mesta kan du idag göra med hjälp av video eller bilder, men en del situationer kräver helt enkelt text.

Som när du vill berätta vad era säljare har för telefonnummer.

Olika typer av text för företagets sajt

Webbplatser innehåller vanligtvis en massa olika typer av texter. En del måste ni nog ha men en del kan ni kanske klara er utan.

Alla sajter bör ha tydliga menytexter och rubriker, som hjälper besökaren att navigera. Vi rekommenderar också att ni formulerar ert erbjudande på ett begripligt sätt som talar till era målgrupper. Skriv gärna också en genomtänkt Om oss-text som ger en känsla för vilka ni är.

Sökmotorernas spindlar förstår bara text

Text är mycket viktigt för sökmotoroptimering. Det beror på att sökmotorernas så kallade ‘spindlar‘ bara förstår innehåll i textform. Så de kan inte kan titta på era videoklipp och avgöra om de är relevanta eller inte. Men de kan läsa era texter och matcha exempelvis ord i rubriker mot den fras som en sökmotoranvändare just gjort en sökning på.

Få hjälp online

Ta en titt på nätet för att hitta professionella contentproducenter, som kan hjälpa er att identifiera och skriva de texter ni behöver.

rnn.yqe.